Estrih – strojne glazure

Nudimo izradu svih vrsta Estriha – Strojnih glazura, također i Industrijskog poda – Fero beton.

Estrih je vrsta žbuke koja se koristi kao podna obloga. Ona osigurava ravnomjernu i ujednačenu podlogu te raspoređuje sva opterećenja i pritiske po cijeloj površini poda.

Estrih je tzv. plivajući odnosno plutajući pod na bazi cementa. Osnovni sastojci uključuju cement, agregat i vodu. On je savršen spojni element između nosive podloge i željene podne obloge (parket, pločice itd.).

Za agregat se koristi pijesak granulacije 0-8 mm, a radi boljeg zaglađivanja može se dodati i manja količina finog pijeska. Estrih se obavezno mora armirati vlaknima ili armaturnim mrežama. Vlakna na bazi polipropilena povećavaju otpor tvorbi svih pukotina.

Estrih se radi preko predhodno postavljenog termo ili hidro izolacijskog sloja. Da bi postigli bolja toplotna i zvučna svojstva preporuka je da se izolacija postavi u dva sloja. U slučaju da su instalacije od struje i grijanja položene po podu, potrebno je urezati prvi sloj stiropola a drugi sloj postaviti preko toga pazeći pritom na preklapanje.

Po rubovima prostorije potrebno je postaviti rubnu (diletacijsku) traku debljine 5-10 mm, visine 10-15cm tj. ovisno o debljini ukupnog estriha i završnog sloja poda.

Traka služi kako ne bi došlo do prenošenja zvuka sa podloge na zidove, a time i na ostatak konstrukcije.

Nakon tako pripremljene površine postavljamo PVC ili ALU foliju. Minimalna debljina cementnog estriha iznosi 3 cm. U optimalnim uvjetima mikro klime prostora prohodnost poda moguća je nakon 24h.

Naše usluge dostupne su na području Primorsko-goranske, Istarske, Ličko-senjske i Zagrebačke županije, te grada Zagreba.